DiecastXchange Forum banner
41 - 60 of 98 Posts
Discussion starter · #41 ·
Widziałem właśnie film o fali 2 modeli w Kanadzie, zrobił tylko krótki format, ale z tego, co widać, zielony AM Valkyrie, biały Huracan Perfomante, pomarańczowy Revuelto, kilka innych zmian kolorów (Zielony Urus i pomarańczowy Sian itp.) Na kilku innych filmach widziałem komentarze na temat dostrzegania fali 2 (1971 240Z, 2003 SVT Cobra, Porsche 550 i 1955 Merc 190sl convertible) z tego, co wymienili. Pierwszy film (krótka forma) wygląda na już wybrany, więc może być miejsce na resztę...
Dzięki za to. Jeśli tak, to myślę, że 2. fala wkrótce pojawi się na półkach w moim lokalnym sklepie.. Chyba rozumiem aluzję na podstawie tego, co otrzymał Sam's Club w swojej 2. przesyłce.. AM Valkyrie to prawdopodobnie to, do czego będę dążył, nie będzie mi przeszkadzał zielony Urus, jeśli zamienią go w małego SUV-a (prawie 1/20) Zaskoczony, że Porsche 550 powraca, mogę być zainteresowany w zależności od koloru. Zauważam, że każdego roku paleta Maisto w Costco będzie składać się z 1 lub 2 modeli Merc i naprawdę mam nadzieję, że pewnego dnia zobaczę 500K i Uhlenhaut.

Widziałem właśnie film o fali 2 modeli w Kanadzie, zrobił tylko krótki format, ale z tego, co widać, zielony AM Valkyrie, biały Huracan Perfomante, pomarańczowy Revuelto, kilka innych zmian kolorów (zielony Urus i pomarańczowy Sian itp.) Na kilku innych filmach widziałem komentarze na temat namierzania fali 2 (1971 240Z, 2003 SVT Cobra, Porsche 550 i 1955 Merc 190sl convertible) z tego, co wymienili. Pierwszy film (krótka forma) wygląda na już zebrany, więc może być miejsce na resztę...
Widziałem też kilka z nich, a także żółtego Countacha, czarnego i złotego Trans Am, nowe Bronco, Wranglera i Porsche GT3. Ale jeśli to faza 2, to zostało prawie wszystko zebrane.

Nic w Costco Reading dzisiaj :(
Dzwoniłem wczoraj do sklepu w Aberdeen, żeby sprawdzić, czy nadal mają się pojawić w sklepie w sobotę i kobieta powiedziała, że w jej systemie to widać. Zapytałem wtedy, czy ma pojęcie, o której godzinie będą na hali sprzedażowej i powiedziała, że na czas otwarcia, ponieważ faktycznie otrzymają dostawę w piątek po południu. Poradziła mi jednak, żebym zadzwonił jutro po południu, żeby się upewnić, więc trzymam kciuki 🤞🏻

Dzwoniłem wczoraj do sklepu w Aberdeen, żeby sprawdzić, czy nadal mają się pojawić w sklepie w sobotę i kobieta powiedziała, że w jej systemie to widnieje. Zapytałem wtedy, czy ma pojęcie, o której godzinie będą na hali sprzedażowej i powiedziała, że na czas otwarcia, ponieważ faktycznie dostawa ma być w piątek po południu. Poradziła, żebym zadzwonił jutro po południu, żeby się upewnić, więc trzymam kciuki 🤞🏻
Samochody są w sklepie w Aberdeen i będą na hali sprzedażowej jutro rano 😊

Samochody są w sklepie w Aberdeen i będą jutro rano na hali 😊
YESSS! To samo tutaj z oddziałem w Thurrock, ale zadzwonię i sprawdzę, ponieważ powiedzieli mi albo dzisiaj, albo w poniedziałek, kiedy otrzymają swoje dostawy, na szczęście zostało już wysłane z ich magazynu.
Nie mogę się doczekać!

Przybyłem dokładnie 30 minut po opublikowaniu tego, czy były jakieś Walkirie, kiedy przybyłeś? Dzięki
Nie, myślę, że sprawdziłem całą przednią część - możliwe, że była jedna w tylnej jednostce w połowie pełnej (nie widziałem żadnych e-typów ani Monz z przodu, więc wybór nie był spójny z przodu i z tyłu). Byłem tam niecałe 10 minut po otwarciu, nie wyglądało na to, żeby ktoś coś przede mną kupił (chyba że personel odłożył coś dla siebie).

Teraz mają ogromny model 1:10 SF23 (i Red Bull). Wygląda to więcej niż dobrze na półkę za 50 dolarów... Kupiłem też model Bandit Trans Am dla jednego z tych 'niechronionych' modeli w domu dla zabawy. Mam też sporo 'prawdziwych' samochodów R/C w kolekcji.

Właśnie udało mi się odebrać zielone Lamborghini Urus i czarnego Trans Am ze sklepu w Aberdeen 😊 Wyglądało na to, że mieli wiele różnych modeli od premiery we wrześniu, ale nie miałem czasu, żeby je przejrzeć 👎🏻

Discussion starter · #53 ·
Właśnie udało mi się odebrać zielone Lamborghini Urus i czarnego Trans Am ze sklepu w Aberdeen 😊 Wyglądało na to, że mieli wiele różnych modeli z premiery we wrześniu, ale nie miałem czasu, żeby je przejrzeć 👎🏻
Czarny Trans Am jest ładny, też go kupiłem, żeby zastąpić niebieskiego, którego dostałem w fali 1. Kupiłbym zielonego Urusa, gdyby nie był tak bardzo pomniejszony. Szkoda, bo odcień zieleni, który wybrali dla Urusa, wygląda naprawdę ładnie.

Czarny Trans Am jest ładny, też go kupiłem, żeby zastąpić niebieskiego, którego dostałem podczas fali 1
Boooooo.

Niebieski >>> Czarny w tym samochodzie. Koła w czarnym naprawdę go osłabiają w porównaniu do niebieskiego. Kupiłem/sprzedałem już dwa dodatkowe czarne za niewielki zysk. Następnym razem, gdy będę w BJs (trochę regionalna wersja Costco), prawdopodobnie zgarnę jeszcze jeden lub dwa. Zazwyczaj sprzedają się one w ciągu około miesiąca, ale to łatwe 12 dolarów za sztukę.

Bardzo podoba mi się, jak wyszedł mój zmodyfikowany TA. Mam ochotę zrobić coś podobnego z Chevelle. Muszę znaleźć lepszy zestaw kół do mojego Maisto 1972 SS. Projekt koła jest odpowiedni, ale w Chevelle koła miały srebrny środek, a Maisto są w pełni chromowane. Ertl miał o wiele ładniejszą wersję w swoim Camaro Z/28 z 1970 roku.

Discussion starter · #55 ·
Boooooo.

Niebieski >>> Czarny w tym samochodzie. Koła w czarnym naprawdę go zawodzą IMHO w porównaniu do niebieskiego. Kupiłem / sprzedałem już dwa dodatkowe czarne za niewielki zysk. Następnym razem, gdy będę w BJs (trochę regionalna wersja Costco), prawdopodobnie wezmę jeszcze jeden lub dwa. Zazwyczaj sprzedają się one w ciągu około miesiąca, ale to łatwe 12 dolarów za sztukę.

Naprawdę podoba mi się, jak wyszło moje zmodyfikowane TA. Mam ochotę zrobić coś podobnego z Chevelle. Muszę znaleźć lepszy zestaw kół do mojego Maisto 1972 SS. Projekt koła jest odpowiedni, ale w Chevelle koła miały srebrny środek, Maisto są w pełni chromowane. Ertl miał znacznie ładniejszą wersję w swoim Camaro Z/28 z 1970 roku.
Haha.. wybrałem ten, który jest natychmiast rozpoznawalny, a mianowicie Smokey and the Bandit, chociaż muszę powiedzieć, że niebieski motyw jest również całkiem solidny i jakiś czas temu znalazłem do tego dokładne odniesienie w jednym z filmów YT.. Ale muszę ćwiczyć samokontrolę, nie mając wielu kopii tego samego modelu, więc zdecydowałem się rozstać z niebieskim i zachować czarny. W przeciwnym razie oba są do zatrzymania. Mówiąc o Chevelle Maisto, mam zarówno pomarańczowy/czarny dach, jak i niebieski+biały dach. Kocham oba jednakowo i miałem problemy z rozstaniem się z którymkolwiek, ale na koniec dokonałem trudnego wyboru i zachowałem tylko pomarańczowy, który ma koła (nie wiem, jak się nazywają), które zwykle można znaleźć w Camaro z późnych lat 60.

Haha.. poszedłem z tym, który jest natychmiast rozpoznawalny, a mianowicie Smokey and the Bandit, chociaż muszę powiedzieć, że niebieski motyw jest również całkiem solidny i znalazłem dokładne odniesienie do tego w jednym z filmów na YT jakiś czas temu.. Ale muszę ćwiczyć samokontrolę, nie posiadając wielu kopii tego samego modelu, więc zdecydowałem się rozstać z niebieskim i zachować czarny. W przeciwnym razie oba są do zatrzymania. Mówiąc o Chevelle Maisto, mam zarówno pomarańczowy/czarny dach, jak i niebieski+biały dach. Kocham oba jednakowo i miałem problemy z rozstaniem się z którymkolwiek, ale na koniec dokonałem trudnego wyboru i zachowałem tylko pomarańczowy, który ma koła (nie jestem pewien, jak się nazywają), które zwykle można znaleźć w Camaro z późnych lat 60.
Nazywają się po prostu Rally Wheels w świecie Chevy. Można je było dostać w wielu modelach Chevy (Camaro, Corvette, Impala, Chevelle, El Camino).

Kiedy Maisto po raz pierwszy je wyprodukowało w latach 90., wyprodukowali wersje z 1971 i 1972 roku, chociaż wydaje się, że tylko wersja z 1971 roku jest obecnie w produkcji. Mój '72 wydaje się mieć albo rdzę, albo wysypkę na czymś na jednym błotniku, ale nie zmieniło się to od lat.

Jestem skuszony, aby kupić cały niebieski (z czarnym dachem), aby zbudować kolejną maszynę uliczną w stylu późnych lat 70., podobną do mojego niebieskiego Trans Am, który zrobiłem. Chciałbym, żeby dach nie był z plastiku i lepiej pasował i miał tylną boczną szybę.

Może dzisiaj pójdzie, najwyraźniej otrzymali znaczną ilość 3., aby przygotować się do świąt Bożego Narodzenia, trzymam kciuki, żeby Mistral i Valkyrie tam były...

Huzzah! Naprawdę przepraszam za okropne zdjęcia (nie zrobiłem żadnych zdjęć, więc musiałem uciec się do zrzutów ekranu 😅), ale tuż przed tym, jak rodzice zapytali mnie: "Dlaczego nie sprawdzisz, czy mają jakieś modele?". Sprawdziłem pośpiesznie, gdzie zwykle są, ale niespodziewanie usunęli palety. Na szczęście był pracownik, którego zapytałem, czy mają jeszcze jakieś, i 100 modeli zostało, ale tylko 10 było dostępnych/w rzeczywistym sklepie, a reszta była w magazynie (to było costco w thurrock dla każdego w Wielkiej Brytanii, który się zastanawia). Ku mojemu zaskoczeniu były 3 alfa romeo Gulias i różne inne klasyczne samochody (a mianowicie 190 sl, które również odebrałem). Zamieszczę kilka odpowiednich zdjęć tak szybko, jak to możliwe
Image
Image
Image

41 - 60 of 98 Posts