DiecastXchange Forum banner

2024 Maisto w Costco

1 reading
26K views 97 replies 16 participants last post by  jazzy426  
#1 ·
Wygląda na to, że znowu nadszedł ten czas w roku... gość z Australii Południowej niedawno opublikował tutaj serię z 2024 roku.

Możemy prawdopodobnie spodziewać się nowego Lamborghini Revuelto i Pontiac Firebird Trans Am w tym czasie. Uważam, że to dość niedawne premiery? Dużo przeróbek starych modeli w nowych kolorach. Nic z powyższego filmu tak naprawdę nie przykuło mojej uwagi, ale na pewno będę wypatrywał Ferrari Monza SP1. Model, który chciałem zobaczyć w Costco w ciągu ostatnich kilku lat.

#4 ·
Pamiętam te palety, które kiedyś oferowali. Jeśli dobrze pamiętam, sprzedawali kiedyś Bburago. Mam zestaw upominkowy Viper, który kupiłem tam kiedyś.

Być może to tylko Costco, do którego chodzę, ale w ogóle ich nie widziałem przez ostatnie kilka lat i zwykle sprawdzam od września.
Tak, tak naprawdę kupiłem kilka Bburago w Costco, które były w pudełkach Maisto - prawdopodobnie dlatego, że zarówno Maisto, jak i Bburago są własnością grupy May Cheong. Kupuję je w Costco tutaj, w USA, każdego września od 2020 roku. Zaczynają je tam wystawiać przed sezonem świątecznym.

#5 · (Edited)
Modele Maisto w Costco tutaj, w Stanach Zjednoczonych, zwykle pojawiają się w sprzedaży we wrześniu. Ja też zawsze na nie czekam. :)
Te coroczne palety Maisto zwykle pojawiają się u nas w lipcu, ale myślę, że niektóre kluby Sam's w USA już rozpoczęły serię 2024, według niektórych Youtuberów. Z pewnością jest kilka ekskluzywnych modeli, które różnią się od tego, co otrzymuje Costco, ale myślę, że nie ma tak wielu modeli, które kupiłbym tym razem.

Pamiętam te palety, które kiedyś oferowali. Jeśli dobrze pamiętam, sprzedawali kiedyś Bburago. Mam zestaw upominkowy Viper, który kupiłem tam w tamtych czasach.

Być może to tylko Costco, do którego chodzę, ale w ogóle ich nie widziałem przez ostatnie kilka lat i zwykle sprawdzam od września.
Co ciekawe, Maisto ponownie wydało niektóre stare modele Bburago i zapakowało je pod zwykłą marką edycji specjalnej Maisto. Widziałem Dodge Viper RT10 w dzikim zielonym kolorze, E Type Jag w wersji Coupe i Cabrio, Bugatti Typ 59 itp. Mam nadzieję, że więcej tych starych modeli (zwłaszcza rzeczy z edycji premier Maisto) zostanie przerobionych dla Costco/Sam's Club.

Mój ostatni wypad do Costo... odebrałem kolejny Ferrari 296 GTB tym razem bez pasków wyścigowych. Potajemnie miałem nadzieję, że Monza SP3 pojawi się w tym roku, ale na razie nic. Odebrałem również nowy Revuelto w kolorze, który wolę, osobiście uważam, że zieleń wygląda lepiej niż pomarańcz. Ale prawdopodobnie spróbuję pomalować felgi na srebrno, ponieważ czarne felgi wyglądają nudno i nie inspirują.
Image

#6 ·
Czekam z niecierpliwością na ich przybycie do Wielkiej Brytanii. Szkoda, że większość "bardziej oczekiwanych" odlewów, takich jak Walkiria, znajdzie się w drugiej serii, ponieważ jeszcze się nie ukazały. Sprawdzę jutro, trzymajcie za mnie kciuki!

#7 ·
Czekam z niecierpliwością na ich przybycie do Wielkiej Brytanii, szkoda, że większość "bardziej oczekiwanych" odlewów, takich jak Valkyrie, będzie w fali 2, ponieważ jeszcze się nie ukazała. Sprawdzę jutro, trzymajcie za mnie kciuki!
"Fala 2", co? Tak, mam nadzieję, że wkrótce dotrze do nas kolejna partia. Valkyrie nie jest czymś, o czym myślę, ale na pewno nie przegapię okazji, by posiadać ją w cenie Costco. Potajemnie mam również nadzieję, że Monza SP3 również zostanie uwzględniona, a moją kolejną myślą życzeniową jest ponowne wykonanie niektórych modeli z poprzedniej edycji premierowej dla Costco. Mam nadzieję zobaczyć Merc 300SLR Uhlenhaut.

#10 ·
Tak, do tej pory od czasu do czasu pojawiały się miłe niespodzianki, jak stare modele Bburago, których się nie spodziewasz.

zrobili kilka serii Merc CLK w ciągu ostatnich kilku lat, więc z pewnością spodziewam się, że będą kontynuować niektóre z tych starych wydań Merced w serii premiere.
Przy okazji, czy wiesz może jaki jest kod produktu/identyfikator? Zamierzałem zadzwonić i zapytać, czy mają je w magazynie, ale potrzebują kodu produktu, aby sprawdzić...

#11 ·
@ZubiCars_YT Myślę, że wprowadzili drobne zmiany w opakowaniu z 2024 roku, a mianowicie słowo edycja specjalna jest prezentowane w kilku językach. Ale kod produktu powinien być taki sam dla wszystkich i potwierdziłem, że dwa z moich pudełek modeli z 2024 roku z różnymi modelami mają ten sam kod poniżej.

Image

#17 ·
Mój ciekawy umysł sprawia, że zastanawiam się nad wyborami produktów trafiających do Costco i innych.
Czy to z powodu dużych stosów niesprzedanych modeli?
Wysyłają to, co mają pod ręką, kiedy ładują kontener, co może obejmować gorzej sprzedające się odlewy ciśnieniowe. Żaden kupujący z dużej sieci nie wchodzi w takie szczegóły. Nie różni się to od asortymentu Hot Wheels, które Mattel wysyła do sklepów.

#19 · (Edited)
Ciekawe, że F-150 jest oznaczony jako 1:18, ponieważ myślałem, że jest bliższy 1:20?

Czuję, że ten Trans Am byłby fajny do modyfikacji. Te koła są okropne, ale jeśli kształt jest w połowie przyzwoity, może to być dobry początek w tej cenie dla budowy maszyny ulicznej z lat 70./80.
Pudełka są standardowe i używane do wszystkich ich odlewów, ale jestem pewien, że jeśli spojrzysz na podwozie F150, będzie tam napisane 1:21 lub jakaś inna skala.

Słyszałem dobre rzeczy o Trans Am, w tym, że to najlepsza dostępna wersja (lepsza niż wersja Ertl). Prawdopodobnie nie można się z nim pomylić w tej cenie, a jeśli naprawdę go znienawidzisz, Costco ma świetną politykę zwrotów. 😀

#21 ·
Mój ciekawy umysł sprawia, że zastanawiam się nad wyborami produktów trafiających do Costco i innych.
Czy to z powodu dużych stosów niesprzedanych modeli?
Wątpię, żeby były to niesprzedane lub zwrócone produkty, ponieważ zarówno Costco, jak i Sam's CLub otrzymują własne specjalne opakowania. Zakładając, że są to niesprzedane produkty zwracane do fabryki, ktoś musiałby je przepakować. Asortyment wygląda świeżo każdego roku, z nowymi wydaniami lub starszymi modelami w nowym malowaniu. Prawdopodobnie chcą, aby ich asortyment wyglądał świeżo i atrakcyjnie, a na niektórych starszych, ponownie wydanych modelach zawsze znajdziesz kilka ciekawych wyborów kolorystycznych. Te wpadające w oko kolory sprawiają, że za każdym razem, gdy obok nich przechodzę, chcę zgarnąć kilka, ale nauczyłem się opierać pokusie 😆

Z doświadczenia wiem, że każda fala zawiera około 13 lub 14 różnych modeli. Z asortymentem Europejczyków, zdrową mieszanką starych i nowych Amerykanów, kilkoma ciężarówkami, SUV-ami lub radiowozami... i nie zapominając o Datsun 240Z i Nissan 350Z 😁

To szalone widzieć 993. Miałem jeden jasnoniebieski w latach 1996-7. Miałem go pod łóżkiem, a moja mama na niego nadepnęła i złamała ramę przedniej szyby.
993 Cabrio to ciekawy wybór na ten rok. Jeśli dobrze pamiętam, te felgi mają nieco inny odcień szarości w porównaniu do starego? Byłbym bardzo skuszony, żeby kupić jeden, gdybym nie miał już cabrio wyprodukowanego przez UT models.

#22 ·
993 Cabrio to ciekawy wybór na ten rok. Jeśli dobrze pamiętam, te felgi mają nieco inny odcień szarości w porównaniu do starego? Byłbym bardzo skuszony, żeby kupić jeden, gdybym już nie miał cabrio wyprodukowanego przez UT models.
Pasuje to do mojej pamięci o kołach z mojego niebieskiego. Gdyby to było coupe, kupiłbym kolejne z zasady, bo jest tak tanie.

Biorąc pod uwagę, jak popularne jest AA Diablo, jestem zszokowany, że go nie wznowili. Zrobili zwykłe, jubileuszowe i Jota, jeśli dobrze pamiętam.

#28 ·
Kilka znalezisk z mojego lokalnego Sam's! Jestem naprawdę podekscytowany, że znalazłem Smokey and the Bandit Trans Am!
Czarno-złoty Trans Am wygląda moim zdaniem lepiej niż niebieski. Costco ma tylko niebieski, więc świetnie, jeśli masz zarówno Sam's, jak i Costco w swoim mieście i możesz wybrać ten, który naprawdę lubisz. Widziałem wiadomości o tym, że Sam's już otrzymał swoją drugą falę, która zawiera AM Valkyrie. Zdecydowanie nie miałbym nic przeciwko jednemu w cenie Costco. Wciąż cierpliwie czekam, aż nasz lokalny sklep Costco otrzyma drugą przesyłkę.

#29 ·
Dla tych, którzy mają dostęp do BJ's Wholesale Clubs, mają czarne / złote TA. Właśnie kupiłem parę, jedną do sprawdzenia, a drugą, aby (miejmy nadzieję) przerzucić, aby zrównoważyć.

Będę musiał kiedyś sprawdzić Costco z żoną, ponieważ myślę, że chciałbym niebieski TA, żeby się nim pobawić, jako tani sposób na zanurzenie palców w świecie modyfikacji. Zestaw kół GMP/ACME Drag, trochę pracy z tylną sprężyną i mogę uzyskać ten klasyczny, amortyzowany powietrzem klimat maszyny ulicznej z lat 80.

#40 ·
Koniec fali 1, jak sądzę... zostało tylko kilka :)

View attachment 322121
Właśnie widziałem film o fali 2 modeli w Kanadzie, zrobił tylko krótki format, ale z tego, co widać, zielony AM Valkyrie, biały Huracan Perfomante, pomarańczowy Revuelto, kilka innych zmian kolorów (zielony Urus i pomarańczowy Sian itp.) Na kilku innych filmach widziałem kilka komentarzy na temat dostrzegania fali 2 (1971 240Z, 2003 SVT Cobra, Porsche 550 i 1955 Merc 190sl convertible) z tego, co wymienili. Pierwszy film (krótka forma) wygląda na już zebrany, więc może być miejsce na resztę...

#53 ·
Właśnie udało mi się odebrać zielone Lamborghini Urus i czarnego Trans Am ze sklepu w Aberdeen 😊 Wyglądało na to, że mieli wiele różnych modeli z premiery we wrześniu, ale nie miałem czasu, żeby je przejrzeć 👎🏻
Czarny Trans Am jest ładny, też go kupiłem, żeby zastąpić niebieskiego, którego dostałem w fali 1. Kupiłbym zielonego Urusa, gdyby nie był tak bardzo pomniejszony. Szkoda, bo odcień zieleni, który wybrali dla Urusa, wygląda naprawdę ładnie.

#60 ·
Huzzah! Naprawdę przepraszam za okropne zdjęcia (nie zrobiłem żadnych zdjęć, więc musiałem uciec się do zrzutów ekranu 😅), ale tuż przed tym, jak rodzice zapytali mnie: "Dlaczego nie sprawdzisz, czy mają jakieś modele?". Sprawdziłem pośpiesznie, gdzie zwykle są, ale niespodziewanie usunęli palety. Na szczęście był pracownik, którego zapytałem, czy mają jeszcze jakieś, i 100 modeli zostało, ale tylko 10 było dostępnych/w rzeczywistym sklepie, a reszta była w magazynie (to było costco w thurrock dla każdego w Wielkiej Brytanii, który się zastanawia). Ku mojemu zaskoczeniu były 3 alfa romeo Gulias i różne inne klasyczne samochody (a mianowicie 190 sl, które również odebrałem). Zamieszczę kilka odpowiednich zdjęć tak szybko, jak to możliwe
Image
Image
Image

#61 ·
Co?! Są Alfa Giulie z palet 2024?? To dla mnie nowość TBH. Cholera, naprawdę chciałbym mieć jedną tbh. Ale z jakichś dziwnych powodów nasze lokalne sklepy Costco wydają się w ogóle nie otrzymać przesyłki wave#3. Więc przegapiam nowego Bugatti Mistral. Szkoda, że nie mam żadnych znajomych, którzy pracują w Costco, więc nie mam żadnych poufnych informacji. Może powinienem do nich zadzwonić jeszcze raz i zapytać, czy nadal spodziewają się otrzymać więcej nowych przesyłek, czy też muszę celować w falę 2025, która jest co najmniej kolejne 6 lub 7 miesięcy.

#67 ·
nowa partia najwyraźniej w Australii Południowej. Cena zdecydowanie znowu wzrosła.

Żadnego Bugatti Mistral w zasięgu wzroku hmm
Odwiedziłem wczoraj wieczorem lokalne Costco na poszukiwanie jajek. Wygląda na to, że zarówno WA, jak i SA otrzymały identyczne palety, tak naprawdę nic nowego, głównie modele z recyklingu sprzed. Wygląda na to, że przegapiliśmy jedną z partii z nowym Bug Mistral..
Image