DiecastXchange Forum banner
21 - 40 of 98 Posts
Discussion starter · #21 ·
Mój ciekawy umysł sprawia, że zastanawiam się nad wyborami produktów trafiających do Costco i innych.
Czy to z powodu dużych stosów niesprzedanych modeli?
Wątpię, żeby były to niesprzedane lub zwrócone produkty, ponieważ zarówno Costco, jak i Sam's CLub otrzymują własne specjalne opakowania. Zakładając, że są to niesprzedane produkty zwracane do fabryki, ktoś musiałby je przepakować. Asortyment wygląda świeżo każdego roku, z nowymi wydaniami lub starszymi modelami w nowym malowaniu. Prawdopodobnie chcą, aby ich asortyment wyglądał świeżo i atrakcyjnie, a na niektórych starszych, ponownie wydanych modelach zawsze znajdziesz kilka ciekawych wyborów kolorystycznych. Te wpadające w oko kolory sprawiają, że za każdym razem, gdy obok nich przechodzę, chcę zgarnąć kilka, ale nauczyłem się opierać pokusie 😆

Z doświadczenia wiem, że każda fala zawiera około 13 lub 14 różnych modeli. Z asortymentem Europejczyków, zdrową mieszanką starych i nowych Amerykanów, kilkoma ciężarówkami, SUV-ami lub radiowozami... i nie zapominając o Datsun 240Z i Nissan 350Z 😁

To szalone widzieć 993. Miałem jeden jasnoniebieski w latach 1996-7. Miałem go pod łóżkiem, a moja mama na niego nadepnęła i złamała ramę przedniej szyby.
993 Cabrio to ciekawy wybór na ten rok. Jeśli dobrze pamiętam, te felgi mają nieco inny odcień szarości w porównaniu do starego? Byłbym bardzo skuszony, żeby kupić jeden, gdybym nie miał już cabrio wyprodukowanego przez UT models.

993 Cabrio to ciekawy wybór na ten rok. Jeśli dobrze pamiętam, te felgi mają nieco inny odcień szarości w porównaniu do starego? Byłbym bardzo skuszony, żeby kupić jeden, gdybym już nie miał cabrio wyprodukowanego przez UT models.
Pasuje to do mojej pamięci o kołach z mojego niebieskiego. Gdyby to było coupe, kupiłbym kolejne z zasady, bo jest tak tanie.

Biorąc pod uwagę, jak popularne jest AA Diablo, jestem zszokowany, że go nie wznowili. Zrobili zwykłe, jubileuszowe i Jota, jeśli dobrze pamiętam.

Discussion starter · #23 ·
Pasuje do mojej pamięci o kołach z mojego niebieskiego. Gdyby to było coupe, kupiłbym kolejne z zasady, bo jest takie tanie.

Biorąc pod uwagę, jak popularne jest AA Diablo, jestem zszokowany, że go nie wznowili. Zrobili zwykły, jubileuszowy i Jota, jeśli dobrze pamiętam.
Kilka lat temu zrobili czarne Diablo SV. Miałem dokładnie taki sam i sprzedałem go, więc nie planowałem ponownego nabycia. Jednak myślę, że byłbym chętny, gdyby zrobili zielone 30SE lub może niebieskie Jota.

Discussion starter · #27 ·
Widziałem je podczas mojej ostatniej wizyty i planowałem je kupić. Czy jakość jest dobra? Mam nadzieję, że tak, skoro Bburago ma przyzwoity standard.
Myślę, że są całkiem przyzwoite. Nie interesuję się F1, więc się tym nie przejmowałem, ale uważam, że są na równi z większością innych budżetowych 1/43 i zdecydowanie warte obejrzenia.

Discussion starter · #28 ·
Kilka znalezisk z mojego lokalnego Sam's! Jestem naprawdę podekscytowany, że znalazłem Smokey and the Bandit Trans Am!
Czarno-złoty Trans Am wygląda moim zdaniem lepiej niż niebieski. Costco ma tylko niebieski, więc świetnie, jeśli masz zarówno Sam's, jak i Costco w swoim mieście i możesz wybrać ten, który naprawdę lubisz. Widziałem wiadomości o tym, że Sam's już otrzymał swoją drugą falę, która zawiera AM Valkyrie. Zdecydowanie nie miałbym nic przeciwko jednemu w cenie Costco. Wciąż cierpliwie czekam, aż nasz lokalny sklep Costco otrzyma drugą przesyłkę.

Dla tych, którzy mają dostęp do BJ's Wholesale Clubs, mają czarne / złote TA. Właśnie kupiłem parę, jedną do sprawdzenia, a drugą, aby (miejmy nadzieję) przerzucić, aby zrównoważyć.

Będę musiał kiedyś sprawdzić Costco z żoną, ponieważ myślę, że chciałbym niebieski TA, żeby się nim pobawić, jako tani sposób na zanurzenie palców w świecie modyfikacji. Zestaw kół GMP/ACME Drag, trochę pracy z tylną sprężyną i mogę uzyskać ten klasyczny, amortyzowany powietrzem klimat maszyny ulicznej z lat 80.

Costco ma również czarne/złote TA.
Poszedłem do mojego lokalnego Costco, żeby dorwać niebieskiego TA (chcę zbudować z niego "Street Machine" z lat 70-80) i w ogóle nie mieli Maisto. (smutna puzon)

Mam nadzieję, że bliżej świąt coś dostanę. Chyba też się przejechałem na flipowaniu. Ustawiam swoje na cenę, za jaką się sprzedają i nic. Zachowałem paragon, więc jeśli zbliżę się do okna zwrotu, a nic się nie ruszy, po prostu go zwrócę.

Poszedłem do mojego lokalnego Costco, żeby dorwać niebieskiego TA (chcę z niego zbudować "Street Machine" z lat 70-80) i w ogóle nie mieli Maisto. (smutny puzon)

Mam nadzieję, że bliżej Świąt coś dostanę. Chyba też ugryzłem się na moim flipowaniu. Ustawiam je na cenę, za jaką są sprzedawane i nic. Zachowałem paragon, więc jeśli zbliżę się do okna zwrotu, a się nie ruszy, po prostu go zwrócę.
Zauważyłem, że nie wszystkie Costcos w mojej okolicy je mają. Mój lokalny nie ma, ale inny, dalej, ma jeszcze kilka.

Zauważyłem, że nie wszystkie Costcos w mojej okolicy je mają. Mój lokalny nie ma, ale inny, dalej, ma jeszcze kilka.
Tak naprawdę jest tylko jeden blisko mnie. Poprosiłem przyjaciela, żeby poszukał dla mnie w swoim lokalnym sklepie. Zobaczymy, co się stanie.

Koniec fali 1, jak sądzę... zostało tylko kilka :)

View attachment 322121
Właśnie widziałem film o fali 2 modeli w Kanadzie, zrobił tylko krótki format, ale z tego, co widać, zielony AM Valkyrie, biały Huracan Perfomante, pomarańczowy Revuelto, kilka innych zmian kolorów (zielony Urus i pomarańczowy Sian itp.) Na kilku innych filmach widziałem kilka komentarzy na temat dostrzegania fali 2 (1971 240Z, 2003 SVT Cobra, Porsche 550 i 1955 Merc 190sl convertible) z tego, co wymienili. Pierwszy film (krótka forma) wygląda na już zebrany, więc może być miejsce na resztę...

21 - 40 of 98 Posts