DiecastXchange Forum banner
21 - 38 of 38 Posts
umm, po ponownym przeczytaniu slajdu z prezentacji z tego zdjęcia, nic nie wspomina o tych nadchodzących wydaniach w skali 1/18. Nie ma wzmianki o skali, więc może sensowne jest być sceptycznym i jeszcze nie cieszyć się z radości... Ale w przeszłości AR zawsze wydawał 1/64 obok 1/18, więc jest jakaś nadzieja? Ale myślę, że na pewno nie zgodzę się z ceną 😆

Nawiasem mówiąc, te 1/64 AR BMW wyglądają genialnie! Mam tylko jeden model AR w skali 1/64, a model jest pełen detali.

Są dla mnie za małe.....nie mam małych rąk.
Rzeczywiście są małe. Uwielbiam pomysł tych ultra-szczegółowych 1/64, ale mogą być zbyt małe, aby można je było wyeksponować na półce, i wolałbym ich w ogóle nie dotykać, aby przypadkowo nie złamać żadnych delikatnych części. Co gorsza, mój wzrok nieco się pogorszył z wiekiem i faktycznie potrzebuję lupy i silnego bezpośredniego światła, aby podziwiać niektóre detale tych małych piękności. Niedawno dostałem Tarmac Works Lexus LS, a emblemat Lexusa wygląda jak nierozpoznawalna plama, dopóki nie użyłem funkcji zoomu aparatu iPhone. Dopiero wtedy mogłem wyraźnie zobaczyć emblemat Lexusa.

umm, po ponownym przeczytaniu slajdu z prezentacji ze zdjęcia, nic nie wspomina o nadchodzących wydaniach w skali 1/18. Nie ma wzmianki o skali, więc może warto być sceptycznym i jeszcze nie cieszyć się z radości...
Image

AR wydało już kilka BMW, w tym pudełko 1/64 dla dealerów BMW:

Niektóre z nich są naprawdę ładne, niektóre trochę niezdarne, ale naprawdę trzymam kciuki za modele 1/18. Zabiłbym za świetne 1/18 E38. Model 1/64 jest... ekhm... oceńcie sami: :D

Image

@pdc ach tak, szukałem "Almost Real BMW" i to też doprowadziło mnie do powyższego filmu na YT. Zestaw dealerski tam pokazany wygląda niesamowicie. Byłoby jeszcze niesamowicie, gdyby były to modele 1/18, chociaż podejrzewam, że miałbym problem z wniesieniem całego pakietu przez drzwi wejściowe LOL

nie skupiajmy się zbytnio na tym brązowym, wyglądającym jak kupa (choć mówię, że jest wypolerowany) siedzącym na konsoli środkowej, co? 😆 Dopóki dobrze odwzorują zewnętrzną stronę, myślę, że to wszystko, co się liczy w skali 1/64 hehe

Gorzej, mój wzrok nieco się pogorszył z powodu wieku i faktycznie potrzebuję lupy i silnego bezpośredniego światła, aby podziwiać niektóre szczegóły tych maleńkich piękności.
Ja i ty też, bracie. Jak bardzo 1/64 i 1/43 są ładne..... fakt, że muszę wyciągnąć lupę, przeraża mnie do granic możliwości.

DAJCIE MI DUŻE 1:18.....

Ja i ty też, bracie. Tak bardzo, jak 1/64 i 1/43 wyglądają świetnie..... fakt, że muszę wyciągnąć lupę, przyprawia mnie o mdłości do potęgi N.

DAJCIE MI DUŻE 1:18.....
Wyglądają świetnie, a niektóre z nich są nawet w fantazyjnych opakowaniach, jakby siedziały na skórzanej podstawie i tak dalej. Ale jeśli którykolwiek z tych skomplikowanych elementów odpadnie, będzie to prawdziwa udręka, żeby je ponownie przymocować. Dwa z DCM Mercedes W100 Pullman, które otrzymałem jakiś czas temu, mają luźne wycieraczki i prawie niemożliwe było dla mnie ich ponowne przymocowanie. Nawet z odpowiednią pęsetą moje drżące ręce nie pomogły, ale ostatecznie udało mi się je ponownie przykleić.

Mam Toyotę Century 2. i 3. generacji w skali 1/64 i wyglądają absolutnie wspaniale. Ale jakoś nie są wystarczająco duże, żeby zaspokoić moje pragnienie i nadal tęsknię za wersją 1/18. To prawie to samo uczucie, gdy próbujesz darmowej próbki jedzenia w lokalnym supermarkecie, a to sprawia, że chcesz więcej.

21 - 38 of 38 Posts