DiecastXchange Forum banner

Porsche 718 Spyder RS Czerwony - firmy Norev (1:18)

2.7K views 38 replies 16 participants last post by  Alex SZ1996  
#1 ·
Mam nadzieję, że się wam spodobają! :)

#2 ·
Przede wszystkim GRATULACJE z powodu otrzymania tego nowego, NIESAMOWITEGO Boxstera Norev!!

Ten model naprawdę pokazuje, że Norev wchodzi w WIELKI biznes, konkurując z Minichamps ceną, ale szczegółowością na lub powyżej ich poziomu. Nie byłbym zaskoczony, gdyby była to współpraca obu firm? 🤔

Człowieku, ten model był tak kuszący, ale musiałem złożyć kilka zamówień przedpremierowych przed nim, a szary byłby moim wyborem koloru, ale ta czerwień wygląda NIESAMOWICIE w słoneczny, wiosenny dzień w Michigan! Awwww... Ładne zdjęcia Stefanus! Poważnie piękne, a model wygląda tak dobrze, jakby Norev wciąż się podnosił...

Ciekawy jestem, czy zrobiłeś te tablice rejestracyjne, czy też były one na modelu?

Człowieku, to Francuzi ratują grę diecast w skali 1/18 w Europie. Zastanawiam się, dlaczego tak wiele niemieckich firm odpadło? Wydaje się, że kilka wraca do gry, ale Norev WYGRYWA moim zdaniem, ponieważ robi NIESAMOWITE, bardzo szczegółowe elementy takie jak ten, które nie rujnują banku. Solido na ich piętach w niższym segmencie, żyjemy w dobrych czasach, aby być uzależnionym od miniaturowych samochodów prawie wszystkich skal! Dosłownie "Rewolucja Francuska" na froncie diecast! 🇫🇷 🇩🇪

Jeszcze raz gratulacje Stefanus! To prawdziwy klejnot. Andy Xu, prawda? Myślę, że widziałem, jak ogłaszał to kilka tygodni temu? Wygląda na to, że byłeś pierwszy, który się skusił i wygląda to na pyszny połów!😊🤗 NA ZDROWIE!🥂

#4 · (Edited)
Przede wszystkim GRATULACJE z powodu zdobycia tego nowego, NIESAMOWITEGO Boxstera Norev!!

Ten model naprawdę pokazuje, że Norev wchodzi w wielki biznes, aby prześcignąć Minichamps pod względem ceny, ale szczegółowość na lub powyżej ich poziomu. Nie byłbym zaskoczony, gdyby była to współpraca obu firm? 🤔

Człowieku, ten model był tak kuszący, ale musiałem zrobić kilka zamówień przedpremierowych i szary byłby moim wyborem koloru, ale ta czerwień wygląda NIESAMOWICIE w słoneczny wiosenny dzień w Michigan! Awwww... Ładne ujęcia Stefanus! Poważnie piękne, a model wygląda tak dobrze, jakby Norev wciąż się podnosił..

Ciekawy jestem, czy zrobiłeś te tablice rejestracyjne sam, czy też przyszły z modelem?

Człowieku, to Francuzi ratują grę odlewniczą w skali 1/18 w Europie. Zastanawiam się, dlaczego tak wiele niemieckich firm odpadło? Wydaje się, że kilka się odbija, ale Norev WYGRYWA IMO, ponieważ robi NIESAMOWITE, bardzo szczegółowe elementy, takie jak ten, które nie rujnują banku. Solido na ich piętach w niższym segmencie, żyjemy w dobrych czasach, aby być uzależnionym od miniaturowych samochodów prawie wszystkich skal! Dosłownie "Rewolucja Francuska" na froncie odlewniczym! 🇫🇷 🇩🇪

Jeszcze raz gratulacje Stefanus! To prawdziwy klejnot. Andy Xu, prawda? Myślę, że widziałem, jak to ogłaszał kilka tygodni temu? Wygląda na to, że byłeś pierwszy, który się skusił i wygląda na pyszny połów!😊🤗NA ZDROWIE!🥂
Dzięki Dave, cieszę się, że Ci się podobało! Norev naprawdę jest w natarciu i wyraźnie słucha swoich klientów. Wciąż wypuszczają pożądane modele, przez co coraz trudniej jest nie kupować wszystkiego, co robią (nawet nie zaczynajcie z W123 / W124 🤤).

Ten Spyder RS nie jest wyjątkiem.... Kunszt i szczegóły są naprawdę najwyższej klasy, a sam model sprawiał wrażenie premium.

I tak... był piękny słoneczny dzień tutaj w Michigan. Postanowiłem więc zrobić kilka zdjęć na zewnątrz. Szkoda, że trawa nie jest wystarczająco zielona do tego typu zdjęć.

Tablice rejestracyjne przyszły z samochodem w ten sposób.

Skończyło się na tym, że dostałem to od Small Ants, ponieważ Andy nie był pewien, jak poradzić sobie z sytuacją z taryfami w USA (inna rozmowa, ale ta przyszła bez żadnych opłat celnych).

#12 ·
Oszałamiający model z bardzo ładnymi detalami. (y) Czerwona krata na siedzeniach to plus, który moim zdaniem naprawdę czyni model wyjątkowym. Pięknie i bardzo realistycznie sfotografowane przez Ciebie! :D
Dzięki, cieszę się, że podobają Ci się zdjęcia!
Rozumiem, co mówisz o czerwonej kracie na siedzeniach, ale jakoś w moich oczach wzór wygląda na różowawy. Ale jest bardzo charakterystyczny.

#11 ·
Gratulacje Stefanus. Dzięki za podzielenie się szczegółową recenzją. Szkoda, że nie mieli miękkiego dachu i nie zapakowali go osobno, jak w 190SL.

Niedługo dostanę to w kolorze czerwonym. Poczekam na inny kolor GT4, żeby je razem zebrać.

Jak powiedział David, wspaniale jest widzieć, jak Norev wchodzi na wyższy poziom. Ale w Indiach sposób, w jaki sprzedawcy ustalają ceny, jest szalony, a te nowe Norevy są bardziej w cenie Minichamps 😱

#13 ·
Gratulacje Stefanus. Dzięki za podzielenie się szczegółową recenzją. Szkoda, że nie mieli miękkiego dachu i nie zapakowali go osobno, jak w 190SL.

Niedługo dostanę to w kolorze czerwonym. Poczekam na inny kolor GT4, aby połączyć je razem.

Jak powiedział David, wspaniale jest widzieć, jak Norev wchodzi na wyższe poziomy. Ale w Indiach sposób, w jaki sprzedawcy ustalają ceny, jest szalony, a te nowe Norevy są bardziej w cenach Minichamps 😱
Dziękuję !!
Tak, posiadanie dachu byłoby miłe, prawda? Ponieważ Spyder naprawdę dobrze wygląda z podniesionym dachem.

Przyznaję, że to nie najtańsze, ale miejmy nadzieję, że cena będzie bardziej konkurencyjna, ponieważ jest to szeroko rozpowszechnione.

#17 · (Edited)
Dziękuję za kolejny doskonały post. Wygląda na to, że Norev wykonał świetną robotę. W mojej opinii wnętrze w kratę to duży plus - przez lata było wiele bardzo interesujących materiałowych wnętrz Porsche, z których najbardziej pamiętam Pashę dostępną we wczesnych 928.
Dzięki, tak, Norev naprawdę podnosi poprzeczkę z tym Spyderem RS.

Powinienem pewnie powiedzieć, że UWIELBIAM materiał w kratę, ale w moich oczach kolor wygląda trochę zbyt różowo. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby był bardziej "czerwony" jak lakier.

#23 ·
To jest rewelacyjne! Co za wspaniały odlew! W ciągu ostatnich kilku lat to tak, jakby Norev co roku wypuszczał kilka samochodów i upewnia się, że jeden z nich jest absolutnym hitem; Myślę, że na rok 2025 może to być to Porsche (y)
Ten jest całkiem dobry i zgadzam się z tobą, to może być ten „jeden” w tym roku!!

#24 ·
Norev ostatnio szaleje z tym i linią 992. Ten model w szczególności jest wspaniały! Dzięki za zdjęcia!

Zamówiłem tego czerwonego Spydera i żółtego GT4 RS, nie mogę się doczekać, aż zobaczę je na żywo.
Uwielbiam premiery 992 od Noreva!!
Mam Chalk 992 GT3, który wciąż jest moim ulubionym Norevem!
Oto on:

Chciałbym zobaczyć zdjęcia twojego żółtego GT4, kiedy go dostaniesz!!!

#27 ·
Świetne zdjęcia tutaj. Wsiadłem do srebrnego i zgadzam się, że szczegóły są fantastyczne. Węgiel w pakiecie Weissach jest jednym z najlepszych, jakie widziałem w tym zakresie. Mój czerwony będzie tu w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że zrobią kilka bardziej szalonych kolorów. I do wiadomości, GT4RS Norev robi w Brewster Green i Bahama Yellow. Brewster to bardzo ciemna, niemetaliczna zieleń, więc na niektórych zdjęciach może wyglądać prawie na czarno.

#29 ·
Świetne zdjęcia. Wsiadłem do srebrnego i zgadzam się, że szczegóły są fantastyczne. Włókno węglowe w pakiecie Weissach jest jednym z najlepszych, jakie widziałem w tym zakresie. Mój czerwony będzie tu w przyszłym tygodniu i mam nadzieję, że zrobią kilka bardziej szalonych kolorów. I do wiadomości, GT4RS Norev robi w kolorze Brewster Green i Bahama Yellow. Brewster to bardzo ciemna, niemetaliczna zieleń, więc na niektórych zdjęciach może wyglądać prawie na czarno
Poprawiam się co do koloru! Dziękuję!

Włókno węglowe w pakiecie Weissach jest rzeczywiście całkiem ładne, co dodaje charakteru całemu samochodowi.

#28 ·
Biorąc pod uwagę, że GT4 RS jest obecnie dostępny tylko z pakietem Weissach, zastanawiam się, czy w przyszłości pojawi się model bez Weissach.

Tak samo mam nadzieję, że planowanych jest więcej kolorów dla edycji Weissach Spyder. Srebro wygląda świetnie, ale wolałbym jasny kolor.

Biorąc pod uwagę duży wybór kolorów w Norev GT3 RS, jestem pewien, że będzie wiele opcji. Szkoda tylko, że Norev nie udostępni tych informacji.

#30 ·
Skoro GT4 RS jest obecnie dostępny tylko z pakietem Weissach, zastanawiam się, czy w przyszłości pojawi się model bez Weissach.

Tak samo mam nadzieję, że planowanych jest więcej kolorów dla edycji Weissach Spyder. Srebro wygląda świetnie, ale wolałbym jaskrawy kolor.

Biorąc pod uwagę duży wybór kolorów w Norev GT3 RS, jestem pewien, że będzie wiele opcji. Chciałbym tylko, żeby Norev udostępnił te informacje.
Zgadzam się z Tobą i jestem pewien, że Norev w przyszłości wypuści więcej kolorów!

#35 ·
Dostałem ten model dzisiaj i jestem zakochany. Niestety wersja GT4, którą dostałem, ma pękniętą tylną szybę 😔

Może masz lepszy wzrok niż ja, ale czy czerwony Spyder ma plakietkę Weissach po stronie pasażera deski rozdzielczej? Nie sądzę, żeby to było przeznaczone dla samochodu w wersji innej niż Weissach.

#36 ·
Dostałem ten model dzisiaj i jestem zakochany. Niestety wersja GT4, którą dostałem, ma pękniętą tylną szybę 😔

Może masz lepszy wzrok niż ja, ale czy czerwony Spyder ma plakietkę Weissach po stronie pasażera deski rozdzielczej? Nie sądzę, żeby tam była w samochodzie w wersji innej niż Weissach.
O nie!!! Mam nadzieję, że sprzedawca może jak najszybciej wymienić GT4?

Jeśli chodzi o plakietkę na desce rozdzielczej, po stronie pasażera rzeczywiście było napisane "WEISSACH", ale nie jestem w 100% pewien, czy jest ona poprawna w samochodzie niewyposażonym w Weissach.

Untitled autorstwa tanayast, na Flickr

#39 ·
Wygląda bardzo świeżo w tym czerwonym kolorze. Ale niektóre rzeczy, których się nie spodziewałem w tym modelu, to metalowe hamulce tarczowe, wykładzina bagażnika i te zawiasy z tyłu i na masce. To coś innego dla Noreva.
Trudno powiedzieć, który z nich najbardziej mi się podoba, srebrny czy czerwony. Pierwotnie nie planowałem kupować czerwonego, aaaaaale...